POLTTOMOORI – sinkku ja video ulkona!

 

Shava julkaisi juuri uutta matskua! Kesän 2017 starttaa käyntiin turboahdettu tanssilattiapala Polttomoottori. Kaikki tahtoo elää täysillä ja kokea suuria tunteita – ja biisi on kolmen ja puolen minuutin mittainen vastaus tarpeeseen. Sanoituksessa verrataan moottorin uumenissa roihuavaa polttoainetta koko ruumista polttavaan kuumaan rakkauteen, eikä kiihkeätempoinen raita jätä paatuneintakaan tosikkoa kylmäksi!

Trooppisen kuuman hönkäyksen Pohjolaan tuo myös musiikkivideo, joka on kuvattu sekä Helsingissä että Etelä-Intiassa, jossa bändi vieraili Aasian kiertueellaan tämän vuoden maaliskuussa. Videossa ajetaan muun muassa rikshoilla, intialaisella Royal Enfield-moottoripyörällä ja pinkillä Ladalla, unohtamatta myöskään intialaisen b-boy-ryhmän jäätävää koreografiaa paikallisessa autokorjaamossa.

Biisi on tehty yhteistyössä tuottaja-muusikko Visa Oscarin kanssa – Visan ja bändin yhteistyö alkoi syksyllä 2016 ensi-iltansa saaneesta Bollywood KaBOOM! – oopperassa. Polttomoottori – biisi kuultiinkin ensi kertaa kyseisessä Ooppera Skaalan kanssa toteutetussa loppuunmyydyssä näyttämöteoksessa.

Jottei homma menisi tyystin testosteronia uhkuvaksi miespullisteluksi, kaivattua naisnäkökulmaa sanoihin tuo myös maamme eturivin räppäri MC Pyhä Lehmä, joka riimittelee biisissä duettona taiteiljanimellä Hanuman esiintyvän tunnetun muusikon ja taiteilijapersoonan Hannu Riskun kanssa.

Koska kyseessä on Shava-julkaisu, biisissä kuuluvat Intia-vaikutteet tablakomppeineen, mutta kappale seisoo vahvasti kotimaan kamaralla, ja sisältää hyvinkin perinnetietoisen viittauksen suomalaiseen populaarimusiikkiin takavuosikymmeniltä – biisin aloittaa ikoninen vihellys, joka on sample Mika Sundqvistin hitistä Moottoripyörä on moottoripyörä vuodelta 1980!